Monday, March 18th, 2019

Is Dreaming of a white Christmas op uw lijf geschreven

Published on november 29, 2011 by   ·   No Comments

Is Dreaming of a white Christmas op uw lijf geschreven? Lees dan verder, want de kans dat u in Vlaanderen een witte Kerst krijgt is aanwezig maar klein. Wilt u toch helemaal voor de echte Kerstsfeer naar een dromerig sneeuwland gaan, dan moet u helaas toch wel wat verder weg. Om u een idee te geven, hebben wij de 100% kans op sneeuw voor u op een rijtje gezet.

1. Allereerst het land van de Kerstman, FINLAND.
In het koude hoge noorden van Finland woont de beroemde Kerstman, in het Fins Joulupukki. Joulupukki woont in Lapland vlakbij Rovaniemi op de Noordpoolcirkel. Hij heeft een houten huis en vele rendieren. De woonplaats van Joulupukki is het hele jaar toegankelijk voor publiek. Zijn woonplaats heeft de naam Santa Claus Village, in het Fins: Joulupukin Paja. Vlakbij Santa Village ligt het vliegveld Rovaniemi waarvandaan vele toeristen aankomen om de Kerstman te ontmoeten. De Kerstman heeft bij Santa Village een tunnel die 100 meter omlaag gaat naar de grot van Santa, waar al het speelgoed wordt gemaakt en er leuke dingen te doen zijn voor kinderen en volwassenen. Geniet van het ultieme Kerstfeest in Finland.

2. Sneeuw in Ijsland.
Bent u in voor een sportieve Kerst, dan bent u in Ijsland aan het goede adres. Hier kunt u eindeloos wandelen over de sneeuwvlaktes. Het land staat bekend om de vele gletsjers waar je met een sneeuwscooter of sneeuwjetski overheen kunt glijden. Beleef hier een avontuurlijke kerst. Vergeet ook niet een glaasje Jóla Öl te bestellen. Dit is een soort sinas met malt. Zoet én bitter tegelijk.

3. Siberie, ijs en ijskoud.
In Siberie is sneeuw gegarandeerd, maar het is er ook ijskoud. Wilt u hier Kerstmis vieren, zorg dan voor warme feestkleding met muts, das en handschoenen. Mocht je het echt erg koud hebben, neem dan een glaasje wodka bij het kerstdiner. Wedden dat je het meteen een stuk warmer hebt? TIP: De Trans Siberie Express, reis door dit winterland van Moskou naar Vladivostoc, een speciale ervaring.

4. Canada met het tradionele Kerstdiner.
Dit ontzaglijk uitgestrekte land is één groot skiland, van Calgary tot aan de westkust, overal is het wit. Vooral in Alberta en in British Columbia kan een flinke laag met sneeuwvlokken liggen. Dit maakt Canada in de winter nog indrukwekkender dan in de zomer. In Canada kunt u kennis maken met de husky´s en laat u verleiden tot een sleetocht, dit mag u echt niet missen. Het traditionele Kerstdiner is kalkoen met cranberrysaus. U zult ongetwijfeld smullen na een dag in de buitenlucht.

5. Dichter bij huis, Zwitserland.
In de kersttijd stralen de Zwitserse steden en stadjes extra sfeer uit. Met romantische kerstverlichting, activiteiten voor groot en klein en uiteraard gezellige kerstmarkten. Beleef Kerstmis en ga skiën, wandelen of genieten van wellness in één van de vele thermale baden, waar de gasten zich niet alleen thuis voelen maar zich in de zevende hemel wanen. Deze Kerst geen stress en drukte, maar heerlijk ontspannen met de hele familie.

Kijk voor promoties bij Neckermann en Thomas Cook.
Wij wensen u alvast een witte Kerst.

Tags: , ,

Readers Comments (0)

Comments are closed.

Gerelateerd nieuws

Latest Headlines

Jennifer Lopez