Monday, March 18th, 2019

Jean Marie le Pen opvolger bekend: Marine le Pen

Published on januari 16, 2011 by   ·   No Comments

Ook gezien in het Laatste Nieuws vandaag. Binnen het Front National is al jarenlang een discussie gaande over de opvolging van Jean Marie le Pen, de man die het gezicht is van de partij. Velen vonden dat de nu 82 jarige Le Pen eerder het stokje had moeten overgeven, maar dat wilde hij niet. Nu is toch de opvolger bekend: zijn dochter Marine, een charmant overkomende veertiger. Hiermee heeft het FN gekozen voor een frisse uitstraling.

Alternatief Bruno Gollnisch kon minder op steun rekenen, met name omdat hij nu in de 60 is en daarmee de partij minder een frisse uitstraling kan geven. Wat er nu gebeurd is was eigenlijk al jaren bekend, alleen het moment waarop was nog niet duidelijk.

Jean Marie le Pen heeft het FN duidelijk binnen de Franse politiek neergezet. Met name het districtsstelsel voor de parlementsverkiezingen zorgen ervoor dat de partij geen zetels heeft in de Assemblee. Door de evenredige vertegenwoordiging bij het Europees Parlement, heeft de partij daar wel zetels. Het FN zal nu een nieuwe periode ingaan. Er bestaat een grote kans dat door de opvolging er een nieuw stemmers potentieel ontstaat, want er is genoeg onvrede over de andere Franse politieke partijen.

Het Vlaams Belang werkt samen met het Front National in het Europees Parlement, ook worden bijeenkomsten over en weer bezocht.

Tags:

Readers Comments (0)
Gerelateerd nieuws

    Latest Headlines

    Jennifer Lopez